Ce e semnifica binele pentru fiecare

Seara trecuta, am avut o conversație cu sora mea si a fost una din puținele conversații adânci in care am dezbătut situatii ale vieții, legate de alegeri. Printre situatiile din familie si pareri împărțite am gasit un strop de inspiratie pentru acest text.

Pentru un alcoolic e bine dacă are ce bea , pentru un drogat dacă are ce fuma, e bine , pentru un om deștept dacă are ce citi si ce învăța, pt un călător e bine sa vadă multe locuri și tot asa.

Acest pasaj e desprins din gândurile ei si l-am adus in atenție tocmai pentru ca ceea ce noi consideram ca e bine pentru altii, nu este neapărat bine in stilul lor de viață. Noi nu putem intra cu forța in viata nimanui, sa schimbam perceptii sau ideologii de viata. Fiecare decide in fiecare zi ce e bine pentru sine iar judecata fiecăruia asupra deciziilor lor, nu ajuta in schimbare. Schimbarea vine din interiorul fiecăruia cu ajutorul propriei vointe.

In multe din discutiile pe care le am uneori cu sora mea desprind niste învățături de o profunzime apocaliptică si asta pentru ca in esență sora mea atribuie vieții un anume sens al carui profunzime încerc si eu sa il ating, din simpla dorinta de autodepășire. Având în vedere ca perioada copilăriei alături de ea, mi-a conturat personalitatea într-o masura considerabila, o parte din ea exista in fiecare text pe care il scriu. Cu toate ca diferențele dintre noi sunt semnificativ evidente atât la aspect cât si la conceptii, sunt momente când din unele discuții pe care le avem cobor cu picioarele pe pamant. Aprofundez mental situații pe care mi le aduce in vedere si de cele mai multe ori imi schimba perspectiva despre viața si oameni.

Publicitate

Publicat de Alexandra Maria

Cand nimeni nu te vede, te simti mai liber ca niciodata, sa faci ceea ce iti doresti cu adevarat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: